MARKNADSANALYS B2B

En rapport med tydlig beskrivning av era företagskunder och er marknad i Sverige

Få en grundläggande koll på dina B2B-kunder

Marknadsanalys B2B Standard är en rapport som innehåller en tydlig beskrivning av era företagskunder och er marknad i Sverige. Den ska ge en marknadsbild utifrån kunder, konkurrenter och potential som är anpassad utifrån eran egen affär.

Rapporten kan användas till att skapa en grund för datadrivna strategier och processer. Den kommer att stötta och konkretisera aktiviteter som t.ex säljprioriteringar, kampanjurval och paketeringar men också skapa en gemensam bild av er marknadssituation och vilka möjligheter som finns.

Vad innehåller rapporten och vad kostar den?

Här nedan får du en beskrivning av vad rapporten innehåller samt exempel på hur rapporten kan se ut:

Era kunder på kartan

Var är ni starka geografiskt och var finns det potential för er att satsa framöver? Här får ni en övergripande bild av hur era kunder fördelar sig över svenska kartan i förhållande till hur er totala marknad ser ut.


MF_kartan.jpg

Kundprofiler

Hur går det för era kunder och deras branscher? Här får ni bland annat reda på vilka branscher ni är starka i och var det borde finnas mer affärer att skapa, hur stora era kunder egentligen samt hur stor andel av era kunder som kommer att växa.

MF_potential2.jpg

Var finns potentialen på er marknad?

Hur många kunder har ni inom de tydligaste profilerna och hur många finns på er marknad? Här får ni reda på var ni är starka och var det finns kvantitativa möjligheter. Detta blir ett bra underlag för att konkretisera potentiella kunder med rätt profil.

MF_diagram2.jpg


Sammanfattning

I rapporten ingår en "executive summary" som arbetas fram av två analytiker på Bisnodes analysavdelning i Sverige. Summeringen innehåller bland annat en genomgång av de viktigaste slutsatserna och nyckelinsikter från de olika analysområdena, kommentarer kring strategiska möjligheter samt rekommendationer och förslag på tillväxtorienterade aktiviteter.  

Pris
Varje rapport arbetas fram av två analytiker på Bisnodes analysavdelning och kostar från 38.000 kr.

Är du intresserad av att köpa rapporten eller vill veta mer? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
Vill du köpa eller veta mer om rapporten?
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!